Over ons


Ik ben Thea Janssen (1988), getrouwd met Teun Janssen (1984) en moeder van 3 kinderen Micha (2013), Tobias  (2015). Ezra (2022)

Ik heb altijd al graag met kinderen gewerkt en daarom ook de opleiding SPW gaan volgen. Na mijn opleiding ben ik aan het werk gegaan bij verschillende kinderdagverblijven. Waar ik met heel erg veel plezier heb gewerkt.

Toen ik zwanger was van de oudste wist ik dat ik graag gastouder wou worden, omdat ik dan thuis bij ons kind kon zijn en zo ook andere kinderen kon opvangen. In oktober 2013 ben ik begonnen als gastouder. Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.
Ik wil ze daar in ondersteunen en helpen. Dat wil ik doen door de kinderen nieuwe ontdekkingen te laten doen. Om de kinderen nieuwe ontdekkingen te laten doen, werk ik met het VVE programma van Kiki. Waar elke maand een nieuw thema centraal staat. Daar worden de volgende ontwikkelingsgebieden van een kind gestimuleerd: Motorische ontwikkeling, Sociaal- emotionele ontwikkeling, Spraak- en taal ontwikkeling en de Rekenprikkels.

Verder werk ik ook met baby- en kindergebaren. Deze gebaren komen terug bij de thema’s waar wij mee bezig zijn, maar ook tijdens het fruit eten, verschonen, naar bed gaan en bij het opruimen.

Ik bied christelijke opvang aan de kinderen. Dit komt naar voren in het feit dat ik bij de broodmaaltijd lees uit de bijbel en ga bidden met de kinderen. Verder worden er ook christelijke boeken voorgelezen, christelijke liedjes gezongen worden en zal er af en toe christelijke kindermuziek gedraaid worden. Verder zullen ook de christelijk thema’s centraal staan. Zoals Pasen en Kerst.