Februari 2019- Kiki in de bergen

 

Tijdens dit thema hebben de kinderen kennis gemaakt met een ander natuurlandschap dan we in Nederland zijn gewend.

Kiki is op vakantie geweest in Oostenrijk en heeft daar van alles gedaan en gezien.

 

Wij zijn dit thema gestart met het bekijken van de foto’s die Kiki had mee genomen. Er stond een huis op boven op een berg. Dat was het huis waarin Kiki heeft geslapen. Ook waren er foto’s van de sneeuw. Kiki was met de kabelbaan naar boven gegaan om boven in de bergen met sneeuw te spelen.

 

 

 

In de 2de week zijn wij bezig geweest met het maken van een berglandschap en zijn de bakjes voor de kabelbaan gemaakt. 

 

 


Tijdens de voorjaarsvakantie hebben wij het gevoel ervaren van het lopen op een berg. Want het lopen op of over een berg gaat toch wel anders dan dat je over een straat loopt. Je moet je voeten anders neer zetten en je lichaam mee bewegen want anders val je om. Ook als je de berg af loopt zul je er om moeten denken dat je rustig loopt. Anders val je en rol je naar beneden.

In de laatste week van dit thema kwamen wij er achter dat sommige dingen wel willen glijden of rollen en andere dingen niet. En dat het ook nog uit maakt hoe hoog of hoe laag de helling/ berg is waar het van af glijdt.

Wat was het mooi om de kinderen te zien genieten van de bergen die zij maakten in de tuin en dan te kijken wat gaat snel, wat gaat traag, hoe hoog moet de berg zijn zodat alles wil glijden.

Helaas voor ons konden wij niet de sneeuw voelen, sneeuwballen gooien en een sneeuwpop maken, omdat er bij ons geen sneeuw was. Maar om toch ook een beetje sneeuw in huis te hebben mochten de kinderen bij de laatste activiteit sneeuw maken van watten en die plakken op hun mooi versierde kleurplaat van Kiki op de slee. Er waaide alleen een heftige sneeuwstorm voorbij want alle Kiki’s kunnen niet meer zien waar ze heen gaan.  🙂